Krajanka 8 jajeczna marki Arc-Pol

Tradycyjnego makaronu nie musimy nikomu przedstawiać. Smak babcinego rosołu z najlepszym makaronem na świecie – domowym, samodzielnie ugniecionym na drewnianej stolnicy pamięta każdy z nas. Ten właśnie smak próbujemy potem odtworzyć w naszym domu. Odnajdziemy go w produktach marki Arc- Pol, które zawsze smakują, jak przygotowane w domowej kuchni.

Firma Arc-Pol wprowadza na rynek Krajankę 8 jajeczną. Jest to makaron najwyższej jakości – do przygotowania nowości firmy Arc-Pol użyto aż 8 jaj na każdy kilogram mąki. Makaron ten produkowany jest z najwyższej jakości mąki makaronowej, mąki z pszenicy durum i świeżych płynnych jaj dostarczanych przez stałego partnera tylko z rodzimych ferm.

Po ugotowaniu makaron pozostaje jędrny, krajanka się nie skleja, a po domu rozchodzi się piękny zapach. Opakowania makaronu to klasyczne połączenie głębokiej czerwieni i delikatnej bieli. Przez półprzezroczyste opakowanie konsument może ocenić jakość i wygląd produktu już w sklepie. Każda paczuszka krajanki 8 jajecznej to 250 gram delikatnych niteczek. Na opakowaniu znajdziemy pełną tabelę z wartościami odżywczymi makaronu, pełen skład produktu i dodatkowo przepis na domowy rosół.

krajanka_8jajeczna_Arc-Pol_razem

Smak i bezpieczeństwo

Proces produkcji krajanki 8 jajecznej od Arc-Polu jest w pełni zautomatyzowany, co wyklucza kontakt produktu z czynnikiem ludzkim. Dzięki zastosowaniu technologii płynnych jaj do minimum został ograniczony kontakt czynnika ludzkiego w procesie produkcji, a kontrola masy jajecznej przed procesem produkcyjnym oraz kontrola gotowego produktu po zakończonym procesie dają 100 % pewność, że makaron wolny jest od drobnoustrojów chorobotwórczych i w związku z tym jest produktem całkowicie bezpiecznym. Na bezpieczeństwo wyrobu wpływa także sam proces produkcyjny, którego jednym z etapów jest pasteryzacja pozwalająca na eliminację jakiegokolwiek zagrożenia mikrobiologicznego. Nieustanna kontrola wilgotności i utrzymywanie jej na założonym poziomie gwarantuje, że makaron utrzymuje swoją jakość przez cały okres przechowywania. Wysoka częstotliwość prowadzonych badań wewnętrznych w akredytowanym laboratorium gwarantuje, że jakość produktu nie ulega niekontrolowanym zmianom swoich właściwości.

 


aa