Szlachetne nasiona zdrowia – Siemię lniane złote marki KRESTO

Często najbogatszym źródłem składników odżywczych i witamin są niepozorne produkty, które w istocie kryją w swoim wnętrzu bezcenny skarb. Doskonałym przykładem jest nowość w ofercie marki KRESTO – Siemię lniane złote, które nie tylko stanowi remedium na wszelkie dolegliwości pokarmowe, ale dba również o skórę, odpowiedni poziom cukrów oraz lipidów we krwi. Wystarczy tylko szczypta cennych niczym złoto ziaren lnu, aby zamienić zwykły posiłek w codzienną dawkę zdrowia.

Siemie_lniane_zlote_200_KRESTO

Domowy medyk

Siemię lniane złote marki KRESTO to ściśle wyselekcjonowane nasiona lnu odmiany złocistej (len budwigowy). Jest on nie tylko znacznie bogatszy w cenne składniki odżywcze niż podstawowa wersja, ale jednocześnie charakteryzuje się delikatniejszym smakiem, który doskonale skomponuje się z urozmaiconym menu. Ponadto ukryte za pięknymi błękitnymi kwiatami nasiona stanowią uniwersalny środek na zróżnicowane bolączki. Przygotowany z nich wywar załagodzi problemy żołądkowe oraz ochroni nasz układ pokarmowy od wewnątrz, zabezpieczając go przed drażniącymi substancjami. Dodatkowo systematycznie spożywany obniży poziom lipidów oraz cukrów we krwi, a zawarte w nim lignany pomogą uporać się z różnymi kobiecymi dolegliwościami, regulując poziom estrogenu. Dzięki bogactwu kwasów omega-3 i witaminy E len zapobiega miażdżycy i nadaje skórze młodzieńczy wygląd. Dobroczynny napar stosowany w formie płukanki skutecznie uśmierzy także ból towarzyszący poparzeniom i odmrożeniom. Siemię lniane złote marki KRESTO to prosty, szybki, a na dodatek bardzo ekonomiczny sposób na zdrowie oraz doskonałe samopoczucie.


Złocista szczypta

Choć wydawać by się mogło, że najpopularniejszym sposobem spożywania lnu jest picie ciepłego naparu, to w rzeczywistości te niewielkie ziarenka dodawać można także do niezliczonych potraw. Wystarczy odrobina nasion Siemienia lnianego złotego marki KRESTO, by dopełnić szczyptą zdrowia klasyczne kanapki, sałatki oraz musli. Doskonale sprawdzi się on również jako dodatek do domowych wypieków – chleba, bułeczek i zbożowych ciastek. Delikatny smak z pewnością nie zaburzy bukietu smakowego dań, natomiast wzbogaci je dużą dawką składników niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 


aa