Cydr Jabłoński – nowa propozycja firmy Jantoń

 

Z roku na rok odnotowujemy wzrost sprzedaży cydru. Po sukcesie naszego flagowego produktu, jakim jest Cydr Dobroński, proponujemy klientom cydr odmianowy z najlepszych polskich jabłek. Będzie to produkt odpowiadający zapotrzebowaniu rynku na produkty naturalne – mówi Jacek Jantoń,   prezes   Jantoń   S.A.   Sp.k.   Członek   Rady   Głównej   Związku   Pracodawców   Polska   Rada Winiarstwa.

Firma   Jantoń   wprowadza   we   wrześniu   na   rynek   nową   markę   cydru   –  Cydr   Jabłoński.   Spółka, która systematycznie rozbudowuje swoje portfolio produktowe, tym razem koncentruje się na wzbogaceniu oferty w obszarze cydrów.

Cydr Jabłoński to produkt klasy premium wytwarzany z trzech odmian jabłek: Idared, Jonagold oraz Ligol. Będzie on dystrybuowany zarówno w kanale nowoczesnym, jak i tradycyjnym.

Jest to druga marka cydru wprowadzona na rynek przez spółkę Jantoń, po uznanym przez konsumentów Cydrze Dobrońskim.

Cydr Jabłoński powstaje z soku tłoczonego w Górze Kalwarii. Do jego produkcji wykorzystuje się trzy gatunki jabłek z okolicznych sadów: idared, jonagold i ligol.

We wszystkich trzech wariantach Cydr Jabłoński dostępny będzie w butelkach o pojemności 0,33l. Będzie on dostępny zarówno w nowoczesnym, jak i tradycyjnym kanale dystrybucji. Szeroka promocja marki zaplanowana jest na rok 2017.

www.janton.pl

cydr_jablonski_ikona


aa