Moc szwajcarskich ziół, czyli cukierki marki Ricola

Fot. Index Food

Fot. Index Food

Szwajcarska jakość połączoną z wiedzą o ziołach: to właśnie Ricola –wyjątkowe cukierki produkowane z naturalnie uprawianych w szwajcarskich górach ziół. Polscy konsumenci do wyboru mają cztery wyselekcjonowane warianty smakowe bez cukru, skryte w małych, kieszonkowych opakowaniach: Oryginalne ziołowe, Alpejska Świeżość, Żurawina i Melisa.

Cukierki Ricola zawierają wyciąg z 13 ziół uprawianych w dziewiczym powietrzu szwajcarskich gór z dala od ruchliwych dróg i przemysłu. Wśród nich szałwia i mentol z mięty pieprzowej, znajdujące się w ziołowym ekstrakcie Ricola, znane są ze swoich kojących właściwości.

Cukierki zawdzięczają swój wyjątkowy smak oryginalnej, ziołowej formule będącej ściśle strzeżoną tajemnicą odkąd przepis został wynaleziony prawie 80 lat temu. Jako pionier w uprawie ziół w Szwajcarii, Ricola współpracuje jedynie z wyselekcjonowanymi farmerami, którzy uprawiają i zbierają rośliny ręcznie, w zgodzie z naturalnymi metodami wykluczającymi użycie herbicydów, środków owado- i grzybobójczych oraz sztucznych nawozów.

Co więcej, cukierki nie zawierają glutenu ani laktozy, sztucznych aromatów i barwników.Brak cukru w ich składzie ucieszy osoby ograniczające jego spożycie. Cztery smaczne warianty: Oryginalne ziołowe, Alpejska Świeżość, Żurawina i Melisa dostępne są w małych 40 gramowych poręcznych opakowaniach.

www.indexfood.pl


aa